Składniki:
-5 szt. dojrzałych avocado
-5 szt. jajek ugotowanych na twardo
-1-2 łyżki musztardy Dijon
-szczypiorek
-1 mała cebula lub 1/2 dużej
-sól, pieprz
-sok z 2 limonek
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo, obieramy ze skorupek. Avocado przecinamy na pół, wyskrobujemy miąższ do miski. Zostawiamy dwie pestki, resztę wyrzucamy. Jajka, cebulę i szczypiorek siekamy w drobną kostkę. Wrzucamy wszystko do miski z avocado, dodajemy musztardę, sól i pieprz do smaku, mieszamy za pomocą widelca aby uzyskać w miarę jednolitą masę. Na koniec skrapiamy sałatkę z wierzchu sokiem z limonki i wkładamy pestki do środka aby avocado nie ściemniało zbyt szybko.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz